Tre Do’s and Don’ts inom sälj!

Har du koll på säljandets Do’s and Don’ts? Vi ger dig tre enkla men ack så viktiga tips som du kan ta med dig när du träffar kunder! Och kanske även ut i ditt vardagliga liv, vem vet?

DO: lyssna på dina kunder
DON’T: prata över huvudet

Lyssnar du verkligen på dina kunder eller hör du vad du vill höra? Ibland, när vi är väldigt engagerade i något, säg mat till exempel, då är det lätt att vi låter våra tankar springa i förväg innan vi hört vad kunden ens är ute efter. En kund som är ute efter ett tips på hur man gör en enkel BBQ-marinad till grillen, är kanske inte ens intresserad av att testa det senaste vetenskapliga framsteget på hur man bäst mörar kött. Självklart ska du inspirera och briljera när du kan – men se till att din kund är intresserad innan du börjar.

DO: var tydlig
DON’T:  rör inte till det

Kom ihåg den bästa pitchen är 30 sekunder! Begreppet kallas också hisspitch, och tanken är att du ska fånga kundens intresse mellan 3:e och 10:e våningen i ett höghus. Under de här 30 sekunderna ska du först och främst hinna presentera en lösning till kundens fråga eller problem. Det kan verka lätt, men du måste också tänka på att ge ett gott intryck och inte verka stressad. Om en kund frågar om en ingrediens eller viss typ av vara, kan en bra riktlinje till exempel vara att ge maximalt tre förslag. Annars kan det bli rörigt både för dig och kunden och ingen av er går ur mötet med vinst.

DO: var personlig
DON’T: var inte en robot

Minns du artikeln från mars om myter? Låt oss spinna vidare på myten om säljare som agerar som robotar! Detta är såklart något vi vill undvika till högsta grad. Men även de bästa säljarna kan ibland falla in i mönster av upprepning. Särskilt lätt kan det vara om du sitter i kassan, så kolla gärna in vår tidigare artikel på ämnet!

Försök reflektera över när du tappar energi i kundmötet och fundera på vad du kan göra åt det. Varje kund är unik och har ingen aning om att du fått samma fråga hundra gånger redan – därför måste du också bemöta på det sättet. Alltid. Så lämna papegojan i buren och bjud in till personliga möten!

Känner du dig träffad av någon av våra DON’Ts? Det varken hoppas eller tror vi, men ibland är det bra med en påminnelse. Kanske har du någon medarbetare som skulle behöva läsa den här artikeln? Tips – skriv ut och sätt upp på kylen i lunchrummet så att ingen missar!

Dela på sociala medier!