Så löser Ica Maxi Västervik servicen inför julruschen!

Julen är minst sagt stundande och precis som med alla andra storhelger och högtider fylls matbutiker runt om i landet av stressade och hungriga besökare. Som handlare innebär det inte bara en ökad försäljning utan ett extra högt tryck i butikerna. Frågan är då… hur lyckas man med sin service i sådana tider?

Ica Maxi Västervik har varit just en Ica Maxi sedan 2011. Men, Katharina Arvidsson som driver butiken har varit handlare där i hela 25 år. Det säger sig självt att hon måste förvärvat en otrolig erfarenhet för att ha kunnat driva en så populär butik i så många år. Därför tänkte vi, såklart, att det var på sin plats att höra av oss till Katharina och fråga henne vad det är hon gör som gör butiken så populär och framförallt hur de förbereder sig inför den stundande högtiden!

Årets jul i Västervik

När man varit handlare i 25 år är man som förstått ganska rutinerad. 25 jular har Katharina drivit butik och kunnat observera kundernas vanor, beteenden och önskningar. Finns det något som sticker ut i år när det kommer till kundernas julhandling?

  • Det märks mer och mer att kunderna är villiga att tumma lite på traditionerna. Trots att julen är vår mest traditionella högtid är folk allt mer villiga att låta traditionerna möta nya idéer. Det tycker jag är roligt. Vegetarisk mat blir till exempel allt mer självklart olika julbord och det ställer ju nya krav på oss som butik, berättar Katharina.

Planering är A och O

Inför den 25 julen i rad förbereder Katharina nu butik och personal inför storhelgen och enligt henne måste man själv skaffa sig de bästa förutsättningarna man kan för att lyckas med både leverans och service under tider som dessa. Utan planering blir det stökigt och blir det stökigt går det ut över kunderna.

  • Planering är verkligen A och O. Inför storhelgerna tar vi alltid in extrapersonal och försöker i den mån det går att ta in personal som varit här innan och kan sortimentet. Så jag lägger mycket fokus på planering inför storhelgerna både när det kommer till personal och varuflöde, säger Katharina.

Skapa mervärde för kunderna

På Ica Maxi Västervik jobbar man aktivt med att skapa mervärde för sina kunder och besökare. Nu kring storhelgerna handlar det ofta om säsongsbetonade aktiviteter menar Katharina:

  • Vi tycker att det är viktigt att inte glömma de mjuka värdena. Så kring jul ser vi till att dela ut glögg och pepparkakor, tomten kommer på besök och så har vi ett luciatåg också!

Men det är inte endast kring storhelger som Ica Maxi Västervik interagerar extra med sin omgivning. Det är något som de jobbar med året runt för att alla ska känna sig så välkomna som möjligt. Det tar form i olika aktiviteter, ett exempel är det butiksköket som är öppet 7 dagar i veckan på Ica Maxi Västervik. Där Interagerar personal och besökare med varandra.

  • Vi har alltid köket bemannat så att kunderna ska kunna ställa frågor och be om olika tips. Det brukar vara väldigt uppskattat. Men sen använder vi det till andra saker också som till exempel matlagningskvällarna som vi gjorde tillsammans med Boosta för att stötta integrationen i samhället. Då parar vi ihop personal med nyanlända och så lagar vi klassisk svensk mat ena kvällen och sedan mat med ursprung från samma länder som våra besökare andra kvällen! Det har varit jättelyckat!

Vi tackar Katharina för hennes svar och fina arbetsglädje. Det värmer i våra mat- och serviceälskande hjärtan att se!

Dela på sociala medier!