Boosta din arbetsglädje – fem enkla tips!

Reflektera mer och effektivisera – vad tror du gör dig gladare på jobbet?

Tidigare har vi skrivit om hur du kan hjälpa andra att öka motivationen, men denna gång lägger vi fokus på ingen mindre än dig! Hur kan du öka din egen arbetsglädje? Vi ger dig fem enkla tips!

Se en större mening och öka din nyfikenhet

Är du medveten om vad du bidrar med? Ibland kan det vara lätt att fastna i tankar där man intalar sig själv att man inte gör någon nytta alls. Men så är det absolut inte! Försök att se dig själv utifrån och ställ dig frågor som ”Hur hjälper jag kunder dagligen?” eller ”Vilka intiativ tar jag för att underlätta för mina kunder?”. På så sätt får du svart på vitt att det du gör har betydelse. Genom att reflektera över fråga två kan du också väcka din nyfikenhet och hitta nya vägar till bättre kundbemötande!

Effektivisera ditt rutinarbete

Du är onekligen experten på dina arbetsuppgifter och dina rutiner sitter säkert som berget. Men finns det saker du kan effektivisera? Kan du göra vissa delar i olik ordning och på något sätt få loss tid? Förändringar kan till en början kännas onödiga och jobbiga – både i vanliga livet och på jobbet – men de kan också öppna upp för ny motivation och ökat intresse! Se därför över dina rutiner och se om du kan ändra på något.

Reflektera mera!

Förhoppningsvis har du schemalagda feedback-möten med din chef då och då. Men hur ofta har du möten med dig själv? Att själv reflektera över sitt liv är jätteviktigt.  Reflektera över vad du vill, vad du gör bra och vad du behöver förbättra. Kanske kan du sätta upp mål att klara av till nästa möte med dig själv. Än viktigare är att du själv reflekterat innan du har ett möte med din chef – då kommer du få ut mer av mötet.

Öka ditt flow

Vi kan nog alla erkänna att vi har arbetsuppgifter vi gillar mer eller mindre. Försök variera dina uppgifter under dagen och se till att du får ett bättre flow. Att göra dagens motigaste uppgift direkt efter lunch-  eller kafferasten är till exempel inte det mest motiverande. Gör istället tvärtom, ta uppgiften innan lunch eller kaffet – på så sätt belönar du dig själv och du kan slappna av en stund.

Ta hand om dig själv – under hela arbetspasset

Vi fungerar bäst när vi mår bra. Under en stressig dag kan det vara lätt att hoppa över rasten eller att slänga i sig maten vid datorn. Det lönar sig inte i längden utan du måste ta hand om både kropp, själ och sinne för att kunna prestera. Reflektera över vad det är som du lättast struntar i och som du faktiskt mår bra utav. Är det att göra en pausstretch eller sätta dig ner och äta en banan? Vad det än är – hoppa inte över det! Du kommer må bättre i längden!

Vi hoppas att du kan få nytta av våra tips och att du hittar något som kan hjälpa dig öka din arbetsglädje! Nu börjar dessutom den härligaste perioden på året så passa på att boosta energidepåerna med sol och D-vitamin – dubbel glädje!

Dela på sociala medier!