Större framgång med sammansvetsat team – fem tips som stärker sammanhållningen!

Stark gemenskap skapar större framgång. Det kanske inte är det första man tänker på när man funderar över hur man ska få lönsamheten att öka, men det är verkligen en bidragande orsak! Så hur bygger du världens bästa team? Vi ger dig fem tips att börja med!

Var en engagerad ledare

Om du vill ha engagerade medarbetare måste du vara en engagerad ledare. Det är egentligen ganska självklart men en påminnelse är inte fel. Om du är ledare måste du vara den som dina medarbetare kan se upp till. För om du vacklar i ditt engagemang, då kommer dina medarbetare göra likadant.

Skapa en kultur präglad av omtanke

Det som definierar ett team är känslan av att jobba ihop och inte själv. Hela tanken bygger ju på att i teamet arbetar man för varandra, och för sina kunder. Att visa omtanke går att göra på flera sätt. Sätt på kaffe till de andra som är klart till rasten, ansträng dig extra för att underlätta för en kollega som har en tuff dag eller uppmärksamma något din medarbetare gjort bra. Visa att du bryr dig!

Skapa en trivselgrupp

Att skapa en trivselgrupp är ett bra steg för att öka gemenskapen på jobbet! Trivselgruppen ska bestå av ett tiotal personer, gärna från olika avdelningar, som tillsammans planerar olika gemensamma aktiviteter. Det kan röra sig från allt mellan AW:s, frukostar eller brännbollsturneringar. Trivselgruppen ser helt enkelt till att det händer saker som får resten av medarbetarna att snacka med varandra – både på och utanför jobbet!

Se motstånd som en tillgång

Har det uppstått en konflikt i gruppen? Ta det lugnt. En konflikt behöver inte vara något negativt, utan den kan faktiskt bidra till starkare relationer och ökad tillit när konflikten väl är löst. Samma sak gäller när det kommer till att ha olika åsikter. Genom att diskutera och ha ett tillåtande och öppet klimat kan diskussionerna som skapas göra att ni i teamet kommer närmare varandra. Så nästa gång du behöver handskas med en konflikt, tänk positivt och se möjligheterna som kommer med den.

Fira framgångar – alltid!

Har ni fått höga omdömen i er senaste kundmätning eller har ni krossat ett försäljningsmål? Klart ni ska fira! Att fira framgångar skapar inte bara en pepp på att fortsätta jaga resultat, det skapar också en stolthet i att ha varit med och bidragit till något bra. Så nästa gång ni lyckats slå rekord, ställ fram en flaska alkoholfritt bubbel och några goda snacks i lunchrummet och bjud. För om man inte firar riktiga framgångar – vad ska man då fira?

Stark gemenskap är inte bara bra för motivationen och verksamheten i sig, det sänder också ut positiva signaler till kunder. Så jobba på att boosta sammanhållningen och du kommer snart se härliga resultat!

Dela på sociala medier!