Inspirera i februarimörkret – tre uppiggande förslag!

Mitten av februari kan nog kännas som den deppigaste tiden på året. Julmyset är över, våren är en stund bort, barnen är sjuka och man skyndar genom regn och snö. Låt dina kunder få en paus från vardagspusslet och inspirera med härliga smaker och nya idéer!

Citrus – vintersäsongens pärla

Smakar citrusfrukter någon gång lika gott som nu? Troligtvis inte, och särskilt när man tänker på hur många välgörande vitaminer, mineraler och fibrer som finns i. Perfekt för vabruari! Hänger du i fruktavdelningen har du ett gyllene tillfälle att pitcha citrusfrukternas godhet till dina kunder. Apelsin som smakhöjare i en dessert, citron som välgörande start på dagen eller varför inte tipsa om mer okända familjemedlemmar som yuzu?

Byt ut köttbullar mot färdig falafel

Köttbullar och makaroner – en klassisk snabb rätt som de flesta tycker om, perfekt en tisdagkväll. Eller? Nja säger vi. Idag finns det ju så många fler alternativ till de där köttbullarna! Inspirera dina kunder med andra snabba vardagsrätter. Falafel till exempel! Att fixa falafelwraps med goda tillbehör tar ungefär lika lång tid som att steka köttbullar – och det är hundra gånger roligare. Missa inte heller att berätta om alla andra nya vegorätter som finns att testa!

Kaffe – variera vardagens räddare

Vilket kaffe är bäst: morgonkaffet, efter lunch-kaffet, eller eftermiddagskaffet? Det beror nog på vem du frågar! Men något som alla kaffedrickare nog kan hålla med om är att den där koppen är en helig stund på dagen. Är det inte då en bra idé att göra den där stunden ännu lite härligare? Jo! Ofta blir det ju så att man alltid köper samma sorts kaffe. Men precis som med alternativen nämnda ovan – det finns ju så många varianter! Inspirera dina kunder med att välja en ny sort i kaffehyllan. Varför inte ekologiskt och fairtrade?

Samma sak gäller te. Varianterna är många och att hitta en ny favoritsmak är ju aldrig tråkigt. Här kan du också briljera om du läser på om olika tesorter. Visste du till exempel att vitt och grönt te innehåller antioxidanter, eller att svart te har en hög halt av koffein medan rött te, även kallat rooibos, inte innehåller något koffein alls? Mer kunskap åt folket!

Kanske en stor klyscha, men är det ändå inte de är de små sakerna i vardagen som gör att livet känns mer peppigt? Sitter du på något bra tips för hur du inspirerar dina kunder? Dela med dig! Tills vi hörs nästa gång hoppas vi att du boostar dina kunder med vardagsinspiration för en roligare vardag – kör hårt!

Dela på sociala medier!