Nyårslöfte 2019: Öka din självmotivation

Minns du nyårslöftena vi gav dig för 2018? Inte ett enda dåligt kundmöte till? Vi hoppas att det gått fantastiskt och att du är redo för ett nytt löfte inför 2019! I år ska du försöka öka din självmotivation – vi ger dig tre steg att följa!

Att ha självmotivation är en av de viktigaste ingredienserna för att lyckas både i livet och i sitt arbete. Om du alltid väntar på att någon annan ska ge dig uppgifter, eller väntar på idealiska förhållanden eller humör – ja, då lär du nog spendera hela livet i väntan. Tips nummer ett: gör inte det.

Nyårslöftet 2019 handlar om att du ska hitta vad som motiverar dig och hur du kan se till att få mer av det. Vi börjar från början!

Vad är ditt “varför?”

Ja, varför gör du det du gör egentligen? Detta är en så viktigt fråga att ställa sig själv, men vi tror knappast att det händer särskilt ofta. Om du gör något för att “alla andra gör det” är du fel ute. Allt för ofta lever vi i någon annans vision istället för vår egen. DU måste vara den som är i kontroll av DITT liv. Hitta ditt “varför”.

Reflektera: vad driver dig?

När du funderat ut ditt “varför” är det dags för nästa steg. Om du bara gör dina arbetsuppgifter för att du måste är det något som inte stämmer. Så, vad driver dig? När tycker du att det är extra kul på jobbet? Du vet den där känslan där du känner från tårna att du trivs? Reflektera över det. Är det när du löst ett krångligt logistiskt problem som kändes omöjligt, när du får ett tacksamt leende från en kund eller när du blir månadens säljare?

Konkret ändring – nyårslöftet

Nu är det dags att reflektera om du får ut tillräckligt mycket av det som motiverar dig. Tycker du att du träffar tillräckligt mycket kunder om dagarna eller vill du ha mer? Om inte, finns det något i dina arbetsuppgifter du kan ändra som gör att du faktiskt får mer tid med kunderna? Självmotivationen kickar in när du är optimistisk och känner att det du gör är viktigt. Om du inte känner dig motiverad kring dina arbetsuppgifter är det kanske dags att ändra rutinerna.

Gör såhär: bestäm minst två saker som motiverar dig och som du vill ha mer av under 2019. Tänk ut en vision över hur du vill och kan uppnå det både inom den nära framtiden och längre fram. Skapa en målbild om vart du vill vara inom två månader, sex månader och ett år.

Alla hamnar vi i dippar när det gäller vår motivation. Därför är det jätteviktigt att vi boostar och belönar oss själva så fort vi lyckats med något bra. Och nu när nyår stundar – ska du inte belöna dig själv för att du klarat dig genom ännu ett år? Kanske genom en god champagne? Glöm dock inte att dricka den i början av kvällen och inte i slutet (då känner du nog inte skillnaden ändå).

Gott nytt år önskar Boosta!

Dela på sociala medier!