Inspirera dina kunder att våga testa nytt – 3 tips!

Rutiner. Älska eller hata dem men alla har vi dem. Kanske så kör du storkok på söndag och äter sedan rester hela veckan? Eller så är du duktig och lagar mat hela veckan men sen lyxar till det lite extra på fredagar med att äta ute? Ja, rutiner kan vara bekväma och de har ju blivit rutiner för att de fungerar. Men rutiner kan också göra så att man missar bättre alternativ!

Många är fast i sin rutin och missar därför möjligheterna till utveckling och förbättring. Det kan vara läskigt att lämna sin trygghetszon och därför är det viktigt att du som säljare förmedlar fördelarna med att göra det. Här har vi hjälpt dig med hur du gör detta genom att lista tre tips på hur du inspirerar dina kunder till att våga testa något nytt!

Ge dina kunder anledning till att testa något nytt

Många kunder behöver en anledning till att prova nya saker, och det är din uppgift att ge dem den anledningen! Första insikten för dig är att inse att kunden inte har den blekaste aning om varför han eller hon ska testa något nytt. Det spelar ingen roll hur bra du tycker en produkt är för det handlar inte om dig! Det kan låta hårt, men så är det faktiskt. Det handlar om kunden. Varför är just den varan du rekommenderar relevant för just din kund?  Beroende på vilken typ av vara det rör varierar tillvägagångssätten – kanske kan du demonstrera varans förträfflighet eller varför inte jämföra för- och nackdelar?

Bjud på ett smakprov

Okej, tänk dig in i scenariot: Du älskar dillchips. Varför skulle du köpa några andra chips när du vet att du älskar dillchips? Men en dag när du kommer in till affären så står där en ny chipstillverkare och bjuder på ostchips. Du tar ett par och upptäcker att du faktiskt älskar ostchips också! Du hade aldrig upptäckt din kärlek till ostchips om du inte haft möjligheten att smaka ett par först.

Detta är ett bra sätt att få potentiella kunder till att testa något nytt. Ibland vill man inte hoppa i med huvudet före utan doppa en tå för att se om man gillar vattnet. Ett smakprov eller varuprov är till för att kunden ska få testa något nytt i hopp om att de vill ha mer.

Ha koll på erbjudanden och andra happenings

Har ni just nu några oemotståndliga erbjudanden, rabatter eller annat spännande i butiken? Informera dina kunder om detta! Det gör dina kunder mer villiga att våga göra en chansning. Att berätta för kunder om erbjudanden handlar inte om att lura kunden, utan om att pusha dem till att testa något de annars inte hade testat. Ha koll på vad som händer på din arbetsplats i form av erbjudanden, nya produkter och andra happenings så du kan informera kunderna och få dem att våga utforska nya marker.

Det är inte alltid lätt att få någon att bryta sin rutin och våga ta sig ur sin comfortzone. Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig att hjälpa dina kunder. Ibland behövs det bara en liten boost för att våga testa något nytt!

Dela på sociala medier!