Hitta din säljstil – vi hjälper dig!

Tänk på dina senaste kundmöten, kan du hitta några gemensamma nämnare i ditt beteende? Om du kan det kan du också identifiera din egna säljstil! Att hitta din säljstil kan hjälpa dig att bli en ännu bättre säljare. Det är som med vad som helst – har du en stabil grund är det lättare att bygga vidare. Men hur hittar man egentligen sin egen säljstil? Vi ger dig tipsen!

Fundera, har du en kollega som är fundamentalt olik dig men som ändå lyckas lika bra med sitt kundbemötande och säljande? Inte konstigt. För precis som vi har olika personligheter utanför jobbet, har vi också olika personligheter på jobbet. Det finns inga rätt eller fel, det gäller bara att hitta sin egen styrka!

Vilka är dina styrkor?

Är du analytisk och detaljerad? Charmig och social? Vänlig och pedagogisk? Eller en helt annan blandning? Använd dig av det!

Grunden är egentligen att vara sig själv och använda det i ens personlighet som ligger närmast. Ja, om du inte är en otrevlig typ såklart (men det har vi svårt att tro). Lyft upp det som gör dig till dig och förstärk dina fina sidor. Kunder märker när du försöker vara något du inte är och då kommer de inte att lita på dig.

Ta hjälp av dina vänner!

Är du lite osäker på vilka styrkor du faktiskt innehar? Fråga dina vänner! Be dina vänner berätta för dig vad de tycker utmärker dig bäst och vad de gillar mest med dig. Då får du svart på vitt vad du utstrålar utåt till andra. Dessutom så får du också lite boost på köpet som du kan stärka självkänslan med.

Tips! Behöver du bli påmind om dina styrkor – skriv upp dem på lappar! Sätt upp lapparna i ditt hem där du ser dem ofta. Vi kan alla bli osäkra på oss själva då och då, men om du upprepar dina styrkor varje dag kommer de snart sitta som berget.

Finns det en säljstil som är bättre än en annan?

Det finns nog en inneboende fördom att de bästa säljarna är de som ständigt är på jakt efter nya kontakter och säljtillfällen. Så behöver det inte vara. Säljande handlar ju i grund och botten om kommunikation. Det handlar om att bygga och underhålla relationer med kunder. Klarar du av det så spelar det inte så stor roll om du är extrovert eller introvert eller allt däremellan.

Vi utmanar dig att hitta åtminstone två styrkor som identifierar dig som säljare! Prata med dina vänner, eller varför inte engagera dina kollegor på lunchrasten i frågan? Kanske kan ni både boosta varandra och försäljningen några procent innan årsskiftet!

Dela på sociala medier!