Boosta möter Jens Bertilzon på Ica Kvantum Höllviken!

Det är dags för oss att presentera vår andra intervju! Denna gång har vi snackat kundservice och utmaningar med Jens Bertilzon på Ica Kvantum Höllviken. Välkommen till en inblick bakom kulisserna!

Vi börjar med en klassisk fråga: Vilken är den viktigaste insikten du har lärt dig om kundservice?

Den viktigaste insikten är att det är något subjektivt. Bemöt kunden som den vill bli bemött och lär känna dina kunder.

Hur arbetar ni på Kvantum Höllviken för bättre kundservice?

Jag trodde att vi var duktiga på att uppmärksamma kunderna och gästerna men det finns så mycket mer vi kan göra. Att hälsa på alla kunder är en självklarhet, men det är också något vi inte gör om vi inte hela tiden blir påminda om att göra det. Nu utmanar vi varandra med Boosta klick.

Vilka utmaningar möter ni i ert dagliga arbete med kundservice – och hur hanterar ni dessa utmaningar?

Att både vi och kunderna är uppe i varv. Det finns inte mycket tid för varje fråga – det är stressigt. Varor ska upp, och väljer vi att plocka varor när kunden inte är i butiken tappar vi kundservice i form av hjälpande personal. När vi får frågor är det ett måste att ge tid för kunden och det är en utmaning. Men de få extra sekunder vi lägger på varje kund gör att vi upplevs som vi ger en bättre service.

Det här är nog en situation som händer de flesta någon gång. Missnöjda kunder, hur vänder man egentligen missnöjd kund till att bli en nöjd kund?

Lyssna på vad kunden har att säga och utgå alltid från att kunden talar sanning. Givetvis är ersättning ett sätt att lösa en reklamation på, men det viktigaste är att ge kunden svar. Ibland blir det fel, erkänn felet och återkoppla till kunden med vad som gjorts för att förbättra.

Sist men inte minst, nämn tre saker som ett bra kundmöte ska innehålla!

Det finns säkert andra ord för detta men lyssna på kunden, hjälp till och rekommendera samt avsluta på ett tydligt sätt.

Stort tack till Jens som lät oss intervjua honom! Det var alla intervjuer för det här året. Vi får se vem eller vilka som dyker upp i magasinet nästa år. Vill du läsa fler intervjuer under tiden? Kolla in våra tidigare intervjuer med Michael på Ica Kvantum Lidingö! Du hittar dem här och här.

Dela på sociala medier!