Motivera dina medarbetare efter personlighet!

Motiverade medarbetare skapar inte bara god stämning, de skapar också goda resultat. Nu när vi går in i den mörkare årstiden av året behöver vi alla ha en extra motivationsboost. Hur kan du motivera dina medarbetare? Vi ger dig fem personligheter och fem motivationstips att inspireras av!

Den utåtriktade: ge beröm inför andra

Har du en medarbetare som vill stå i centrum och gärna har allas ögon på sig? Då ska du se till att ge beröm när det finns chans att andra hör. Din utåtriktade medarbetare kommer bli så stolt över sig själv och skina ikapp med solen. Perfekt motivation!

Den försiktige: säg tack med eftertryck

Den utåtriktades motsats skulle kunna vara den försiktige. En medarbetare med försiktig personlighet är rädd för att göra fel, är kanske lite blyg av sig och behöver verkligen bli boostad. Ett sätt att göra det kan vara att uppvisa genuin tacksamhet för något bra han eller hon gör. Berätta att du uppskattar din försiktiga medarbetares arbete genom att se honom eller henne  i ögonen och säg tack med eftertryck.

Ny på jobbet: beröm initiativ

Att vara ny på jobbet är alltid en utmaning. Man vill göra rätt och visa sig duktig – men ibland blir det fel. Var därför noga med att berömma din nya medarbetares initiativ även när det blir tokigt. Chansen finns annars att han eller hon inte vågar testa igen med rädsla för att göra fel. Och det är något vi verkligen inte vill!

Trotjänaren: nya utmaningar

När arbetslusten går på sparlåga är det dags att hitta nya passioner på jobbet. Låt de medarbetare som jobbat på i många år testa något nytt en stund. Fundera på vad han eller hon tycker är roligt och vad som driver honom eller henne. Det behöver inte vara en helomvändning, utan bara något litet utöver de vanliga arbetsuppgifterna. Eller så kan det vara något helt annat, kanske att anordna en kick-off utanför jobbet eller driva en tema-vecka? Det kommer höja arbetsmotivationen!

Den målinriktade: visa siffror

Har försäljningssiffrorna tagit sig till nya höjder? Din målinriktade medarbetare kommer vilja veta! Att se sin arbetsinsats spegla ett gott resultatet kommer få tävlinginsriktade din medarbetare att vilja fortsätta på samma bana – och sporra honom eller henne att göra ännu bättre!

Glöm inte heller bort dig själv. Vad motiveras du av? Som ledare är det lätt att glömma bort att fokusera på sin egen motivation, så ta dig en tankeställare.

En annan sak, saknar du någon personlighet? Lämna isåfall gärna en kommentar och berätta hur du gör för att öka motivationen!

Dela på sociala medier!