4 enkla tekniker för att bli mer omtyckt av kunderna

Alla företag idag är beroende av försäljning och hur mycket vi än snackar runt det så är försäljarna det viktigaste vi har för att nå våra säljmål. Säljare kan såväl förstöra ett varumärke som höja dess värde betydligt högre än reklam värt en förmögenhet. Därför är det rätt viktigt som säljare att bli omtyckt av sina kunder!

För att bli en superduktig säljare krävs såklart en hel del övning. Men, att skapa en bättre relation till sina kunder och lyckas med att bli omtyckt är faktiskt inte raketforskning. Här hittar du fyra enkla tekniker som kommer att hjälpa dig bli omtyckt av dina kunder.

Lyssna sedan prata

Mångas gamla föreställning om säljare är att de är riktiga snackpåsar. Att de maler på om sin produkt och varför den är bra. En bra säljare gör inte så. Hen ställer frågor och lyssnar – sedan pratar. Att inte lyssna på kunden är rent ut sagt respektlöst. Förutom det är det nästintill omöjligt att göra en bra behovsanalys om man inte lyssnar på kunden.

Ha god kunskap om produkten

För att kunna leverera bästa möjliga lösning till din kund krävs det att du har ordentlig kunskap om produkterna som du säljer. Om du har koll på produkterna kommer du mycket enklare att vinna kundens förtroende. Med hjälp av den här tekniken sparar du också tid åt kunden och det finns inget dyrbarare än vår tid idag så det kommer att hjälpa dig långa vägar för att bli omtyckt.

Tryck inte på

Var uthållig men aldrig påstridig. Får du ett tydligt och bestämt nej är det dags att backa. Många säljare får i sina utbildningar höra att “ett nej inte alltid är ett nej” och det är delvis sant. Men, vissa nej är verkligen ett nej och då får man tacka för sig och gå vidare. Att trycka på i ett sådant läge kommer garantera att du inte blir omtyckt.

Var ärlig

Det största misstaget du kan göra när du interagerar med en kund är att ljuga eller överdriva för mycket. Ryktet går och det kan komma att bli väldigt kostsamt om ryktet sprids att du lurar kunder till olika köp. Strunta i att chansa också. Om du inte kan svaret på kundens fråga be om att få återkomma istället. Vanligtvis tappar man inte kunder på det utan ökar istället förtroendet.

Att vara omtyckt av sina kunder kan öka dina säljresultat markant. För att inte tala om att det kommer skapa en bra arbetsmiljö där både du, dina kollegor och dina kunder kommer att trivas, eller vad säger du?

Dela på sociala medier!