Inspirera dina kunder – fyra somriga och välsmakande förslag!

Det är nu vi har den bästa tiden framför oss, känner ni det? Sommarkvällar med härligt sällskap och inte minst – god mat! Och precis som man bör äta i säsong bör du som säljare också uppdatera dina säljpitchar. Vi ger dig fyra inspirerande, trendiga och välsmakande förslag!

Grön BBQ

Veganismen har i princip exploderat de senaste åren, och grill hör ju sommaren till. Därför tycker vi att du ska bjuda in dina kunder på vegansk BBQ! En fast tofu gör sig alldeles utmärkt på grillen, särskilt när den blivit marinerad och sedan får ligga till sig och bli frasig. Dessutom finns det en mängd spännande grönsaker att lägga på glöden. Aubergine, champinjoner och majskolvar är klassiska grillgrönsaker. Men stanna inte där, inspirera dina kunder med rökt spetskål, knaprig sparris och glacerade morötter. Och varför inte grilla melon och ananas till efterrätt?

Läskande törstsläckare

Lediga sommarkvällar kräver sin dryck! Att blanda ihop alkoholfria drinkar är ingen konst. Lägg några recept på minnet, kanske en alkoholfri mojito eller varför inte en läskande historia med grape och ingefära? Glöm inte att påminna om is – en drink ska innehålla 15-20 mindre isbitar för att bli riktigt bra.

Ätbar blast

Flera av de stora trenderna inom mat har de senaste åren kretsat kring hållbarhet. Ett tema som verkligen  går in under hållbarhet är minskat matsvinn. Vi slänger otroligt mycket mat i Sverige idag som egentligen är helt okej att äta. Visste du till exempel att flera av blasten från några av våra vanligaste grönsaker är helt ätbara?

Morotsblast fungerar alldeles utmärkt i pesto och som picklad. Rödbetsblast påminner om mangold i smaken och innehåller flera nyttiga ämnen som kalcium och magnesium. Selleriblad smakar precis som selleri så de bör inte heller slängas. Slutsats – släng inte blasten.

(Källa: Landleys kök)

Rökt kött och grönsaker

Har du en riktig grillfantast till kund? Våga utmana honom eller henne till att testa något nytt på grillen – röka! Fisk, kött och grönsaker får en helt fantastisk karaktär när de blivit rökta. Det är helt enkelt så gott. En klotgrill fungerar faktiskt utmärkt att röka mat i. Nyckeln ligger i att ha tålamod och låta maten ligga i några timmar. Du hittar en guide på hur du gör här.

Finns det något i mat- eller dryckesväg som du inte klarar er utan under lata sommardagar, eller kanske något du bjudit på som gjort succé? Lämna gärna en kommentar!

Dela på sociala medier!