Fastna inte i din comfort zone – vi hjälper dig tänja på gränserna!

Har du hakat upp dig på mottot “varför ändra ett vinnande koncept” gällande ditt kundbemötande? Tänk om! För att bli en riktigt vass säljare så behöver du hela tiden uppdatera dig själv och ta dig utanför din comfort zone för att möta dina kunder på rätt sätt. Häng på!

Att pusha sig förbi gränserna av sin comfort zone kan kännas skrämmande. Men få framgångsrika människor hamnar där de är utan att ha stött på motgångar som utmanat dem till att bli lite starkare och lite bättre. Och så är det ju med allt. Utmanar vi inte oss själva så utvecklas vi inte, och utmanar vi inte våra säljkunskaper, ja, då förbättras inte vår säljförmåga. I det här inlägget vill vi boosta dig till att se utanför din comfort zone och våga vidga den!

Identifiera din akilleshäl och sluta dra lögner för dig själv

När tycker du att det blir mest obehagligt eller jobbigt i mötet med kunderna? Är det i själva stunden när kontakt ska tas, är det pitchen eller är det så att det är en viss typ av kund du har svårt för? Det är ofta det momentet som känns mest jobbigt som vi behöver öva oss lite extra på för att kunna tänja på gränserna i vår comfort zone.

När du har identifierat situationen där du helst backar undan, analysera vad det är som sker i din hjärna just då. Forskaren Andy Molinsky menar att vi i många fall försöker lura oss själva till att tro att just den där saken som får oss att känna obehag inte är så viktig (lyssna på hans TED-talk här). Säg till exempel att du arbetar med frukt och grönt och tycker det är svårt att bemöta killar i tonårsåldern. Då kanske en liten röst i ditt huvud säger “de är ändå inte intresserade” för att du ska slippa ta tag i situationen. Känner du igen dig?

Planera hur du ska ta dig ur din comfort zone

Olika problem har olika lösningar såklart, men lösningen är alltid hårt och envist arbete. Som vi ofta återkommer till, sätt upp mål för vad det är du vill åstadkomma.
Låt oss återgå till första exemplet igen, såklart behöver du inte tänka att du ska pitcha in fänkål till varje yngling du träffar på. Nej, bestäm dig för ett bestämt antal personer per dag som du verkligen ska lägga lite extra krut på. Snart ska du se att du har tänjt ut din comfort zone och att det inte alls känns sådär obehagligt längre. Du kan läsa mer om hur du lägger upp smarta mål i vårt tidigare blogginlägg. Lycka till!

Gå nu till jobbet och rannsaka dig själv. Hur kan du utmana din comfort zone? Och som den kloke, framgångsrike Virgin Records-skaparen Richard Branson en gång sa: “Take a chance. It’s the best way to test yourself. Have fun and push your boundaries.”

Dela på sociala medier!