Är dina säljare splittrade? Så stärker du sammanhållningen i teamet!

Alla vill hitta receptet på framgång. Och om du skulle fråga oss, är ett starkt team huvudingrediensen. Även om ett högpresterande säljteam med sammanhållning är lika tillfredsställande som en perfekt risotto, kräver en stark teamkänsla kontinuerlig coaching och öppen kommunikation. Vi berättar hur!

1. Var en närvarande ledare – inte en avståndstagande chef

Som en ledare och coach är det otroligt viktigt att du är ett bra föredöme. Både gröna säljare och veteraner kommer se upp till dig som en inspirationskälla, så se till att arbeta med dina medarbetare – inte över dem. Din närvaro minskar dessutom det professionella avståndet, vilket skapar en grogrund för ett öppet kommunikationsklimat.

2. Prata öppet – och ofta

Att våga prata öppet och transparent är lika viktigt för en ledare som mjölken är för en bra cappuccino. Har ni stött på ett problem? Bemöt det! Se till att schemalägga avdelningsmöten och individuella möten för att ta fram nya fokusområden som stärker teamet. Kontinuerliga avstämningar stärker inte bara sammanhållningen, utan det river även ned auktoritära väggar och ökar teamkänslan.

3. Våga fråga om input

Ytterligare en viktig ingrediens för att stärka sammanhållningen är att lyssna på dina medarbetare. Ska ni ta beslut som berör säljarnas vardag eller ska ni ändra arbetsrutinerna? Be om input! Detta enkla men ack så viktiga steg gör att dina medarbetare känner sig som en oumbärlig del i företaget. Resultat? Större engagemang i arbetsrollen och i företaget.

4. Har ni krossat ett mål? Fira!

Har ni lyckats nå ett större delmål? Eller har ni överträffat ett säljmål? Se då till att fira tillsammans! Inte nog med att det stärker självkänslan, men det boostar även motivationen. Och ökad motivation av säljarna leder till vad? Just det: inspirerade kunder och att cashen rullar in!

5. Ordna aktiviteter som får dina säljare att snacka

I syvende och sist är vi alla människor, och människor mår bra av ett rikt socialt utbyte. Att socialisera på och utanför arbetsplatsen ökar arbetsglädjen och sammanhållningen. Om ni exempelvis firar ett kapitel ur framgångsboken med en rafflande runda brännboll – se då till att du switchar runt lagen så säljarna uppmanas att lära känna varandra.

6. Locka fram barnasinnet med lek!

Ett starkt team är ett team som har roligt ihop på jobbet. Och det är just vad vårt verktyg BoostaClick® gör! Genom att utrusta ditt team med vår klickdosa förbättras deras proaktivitet i kundmötet. Men vad betyder detta för ditt team? Genom att dela in dina försäljare i tävlingslag ökar samspelet, snacket och arbetsglädjen!

Att skapa ett starkt säljteam är en svår uppgift – men långt ifrån omöjlig! Många bäckar små gör en stor å, och med hjälp av våra verktyg och vår coaching kan du boosta ditt team från mellanmjölk till högpresterande!

Dela på sociala medier!