Sega säljare efter semestern? Dags att vakna!

Då var vi här igen. Semestern är slut och det är dags att gå tillbaka till jobbet. Kul tycker nog det flesta, men samtidigt så sitter fortfarande semesterlunken i. Hur får du dina säljare på tårna igen?

Skapa nya rutiner

Efter semestern kan det kännas trist att gå tillbaka till exakt samma rutin som man ägnat sig åt under resterande del av året. Uppmuntra därför dina säljare att bryta gamla mönster och hitta nya vägar. Kanske kan du ändra om lite bland ansvarsområdena, öka någons ansvar (obs, gör inte detta första dagen efter semestern, se punkt fyra) eller helt enkelt byta någons ansvarsområde helt. För att använda romantiska ord – låt dina säljare få en nytändning.

Nya teambuilding aktiviteter

Efter en lång sommar är dina medarbetare garanterat taggade på att träffa varandra igen och prata om allt som hänt. Något som lätt händer är att det snarare blir mer fokus på prat än på arbete. Planera därför in en kul aktivitet ganska tidigt efter semestern där ni tillsammans kan diskutera förbättringar och mål, och på så sätt både väcka motivationen och släcka pratbehovet.

Påminn om vad som komma skall!

Roliga högtider eller inplanerade semesterveckor är perfekta målbilder. Har du en säljare som verkligen ääälskar halloween eller någon som ska resa iväg på höstlovet? Sätt upp ett individuellt mål fram till ett specifikt datum som säljaren ska uppnå. Tiden fram till datumet kommer garanterat både kännas kortare och din säljare kommer jobba lite extra för att uppnå sitt mål!

Var lite förstående – men inte för mycket

Ibland kan sträckan kännas riktig lång till att komma tillbaka till arbetet. Har varje semesterdag bestått av lyxig dekadens så kan dina säljare behöva lite mjukstart för att bli sina bästa jag. Ge dem några dagar att komma in i sina roller innan du börjar ställa krav, men låt det såklart inte gå för långt.

Sist men inte minst, välkommen tillbaka från semestern! Vi på Boosta är riktigt taggade på att komma igång igen och hjälpa dig att skapa grymma kundmöten – vi ses i höst!

Dela på sociala medier!