Dags för boot camp: klara, färdiga – GÅ!

Det är dags för boot camp! Vi har förberett en femdagars träningsspecial för er som är ute i butiken och kämpar. Squats medan du packar upp varor eller bär tunga lådor, kanske du tänker nu. Men icke, nu blir det hårdträning i kundbemötande!

Dag ett: Hälsa på dina kunder innan de hälsar på dig

Gör kundbemötandet till en sport! Hur många hinner du hälsa på under en dag? Utmana en kollega och se vem av er som lyckas bäst. Om kunden hinner hälsa på dig först räknas det inte – så se till att var på tårna!

Dag två: Variera dina säljfraser

Har du fastnat i att alltid använda samma ord när du möter dina kunder? Försök att variera dig! Det finns mängder med olika kombinationer, vi ger dig några tips nedan:

“Hej, vad är du på jakt efter idag?”

“Hallå där, hur kan jag stå till tjänst?”

“Hejsan, går allt bra idag?”

“Tjena, hittar du vad du letar efter?

I kassan:

“Hallå hallå, hittade du allt du behövde?”

“Hej,hej, fanns allt du ville ha?”

“Hej, har det gått bra att handla idag?”

Dag tre: Bemöt dina kunder som de vore dina vänner

Tänk dig att alla dina kunder är dina goda vänner, fast förklädda. Hur hade du bemött dem? Du hade säkert frågat om hur läget är, kanske småpratat lite om helgen som varit eller helgen som kommer. Försök att bemöta dina kunder likadant när du får chansen och se hur du blir bemött tillbaka.

För extra spänning: istället för vänner, tänk att alla kunder är mystery shoppers*. Går du in med den tanken kommer du garanterat göra ditt yttersta i kundmötet. För du vill väl inte få ett dåligt betyg? Nej, vi tänkte väl det.

*mystery shoppers är personer som är anställda för att utvärdera kundbemötande och kundservice.

Dag fyra: Ge varje kund en komplimang

Har din kund en riktigt fin kappa eller har kunden valt en otroligt läcker köttbit? Berätta det! Det finns nog inte någon som inte blir glad över komplimanger. Kanske kan du själv komma ihåg när du fick en oväntad komplimang, visst blev du glad? Det kan hända att några reagerar lite avvikande, just för att de inte är beredda. Men bli inte avskräckt. De flesta kommer ge dig varma leenden tillbaka.

Dag fem: Gör alla ovanstående övningar – samtidigt

Sista dagen! Idag är dagen med stort D där du ska visa dina färdigheter efter veckan som gått. Klarar du av att hålla alla delar av veckans bootcamp i huvudet samtidigt? Klart du gör! Vid dagens slut kan du gå hem nöjd och tillfreds med att du gjort allt för att möta dina kunder med bästa tänkbara service.

Var det något moment du fann extra svårt? Se det som en sporrning för att träna på just det, så ska du se att du snart har rutinen inne.

Vi hoppas att du känner dig riktigt taggad att börja din bootcamp-vecka. Glöm inte heller att involvera dina kollegor, ju fler ni är desto bättre. Vi blåser i visselpipan – NU!

Dela på sociala medier!