Kvittot på att din coaching ger “onormalt bra kundmöten”

Som butikschef har du många bollar i luften. Du ska sköta inventarier, hålla koll på ekonomin och framförallt: se till att dina butiksmedarbetare levererar onormalt bra kundmöten! Men coaching hit, coaching dit… Vad leder det till för effekter, egentligen?

Svaret på denna fråga besvaras bäst av en köpman i en onormalt bra butik:

“Boostade medarbetare ger en schysst relation med kunder” – Mats Andersson, Kvantum Tyresö.

Så är det faktiskt. Coaching skapar lite av en dominoeffekt: genom att boosta dina säljare, förbättras kundbemötandet. När kundens serviceförväntningar överträffas, ökar kundnöjdheten. Och vad har kundnöjdhet för effekt? Just det: ökad försäljning!

Coaching boostar proaktivitet och försäljning

Första ingrediensen som krävs för att skapa ett grymt coaching-recept är dina medarbetare. Ställ dig frågan: hur kan bra bli bättre?

Likt en vacker fransk sufflé höjs dina säljares förmåga att förhöja kundbemötandet. En viktig del i mötet med kunden är dina säljares proaktivitet: hur snabbt hjälper de kunderna, hur snabbt tar de initiativ? Faktum är, att om du boostar dina medarbetare genom händelsebaserade verktyg och coaching, ökar proaktiviteten med 7,5 procentenheter i snitt*. Som en extra liten morot, har kunder som bemöts proaktivt ett högre snittköp!

Nyfiken på BoostaClick och andra ”händelsebaserade verktyg” på Boosta? Kontakta oss!

Service gör shopping till en upplevelse, snarare än en pärs

Genom att höja dina butiksmedarbetare till nya höjder, ökar kundens nöjdhet. Om dina säljare närmar sig kunden med ett leende och intresse smittas humöret av och kunden lämnar din butik med en riktigt bra magkänsla.

Ett bra sätt att mäta effekten av din coaching är genom kundnöjdhet. Och med coaching boostas ditt nöjdkundindex (NKI) på personal med i snitt 4 procentenheter* = $$$$ i kassan!

Utbildade och passionerade medarbetare fyller kundens varukorg!

Servicegivare ska aldrig nöja sig med good enough. Nyckeln till en onormalt bra serviceupplevelse har sin grund i att överträffa förväntningar: att grymma kundmöten ska lämna ett lika bestående intryck som en mästerlig Croquembouche.

En viktig del är att inspirera. Med gedigen kunskap kan du få svenne-banan-kunden som alternerar sin kundkorg med 50 varor per år till att bli lika experimentell som Heston Blumenthal!

Vill du med egna ögon se resultaten? Kika in vår nya film från en onormalt bra butik nedan!

*baserat på NKI-mätningar hos butiker som Boosta har samarbetat under 2016/2017

 

Dela på sociala medier!