Går säljpassionen på sparlåga? Så väcker du gnistan till liv!

Känner du att gnistan för säljyrket plötsligt gått från stark och livlig till platt som en pannkaka? En dip i passion kan ha sina rötter i olika problemområden: personliga kriser, brist på stimuli eller helt enkelt för att det är svårt att komma igång efter semestern. Men stressa inte: med rätt coachingverktyg kan du se till att dina grymma medarbetare återfår sin tändning!

Passion måste väckas – inte forceras

Är du är en säljcoach som lägger lika mycket tid på att ta hand om dina medarbetare som du gör med din surdeg? Då måste du först acceptera att passion kommer inifrån och inte kan forceras. Men du kan däremot hjälpa dina medarbetare på traven genom kontinuerlig coaching för att få fram moroten som väcker gnistan åter till liv!

Psst! Vill du ha en kunskapsboost om personlighetstyper? Läs vårt blogginlägg: Så får du dina blåa, röda, gula och gröna medarbetare att nå försäljningsguld!

Hjälp till att identifiera rimliga mål

Det är knappast en hemlighet att mål är för säljgnistan vad syre är för elden. Med tydliga målsättningar får servicegivare någonting att sträva mot – och belönas för. Men se till att målen ni sätter upp tillsammans är rimliga: för små eller för stora mål kan få även den bästa kollegan att hamna i en långtgående vardagslunk. Och det vill du väl inte?

Är Sally trött på chark? Omväxling förnöjer!

En bleknande gnista kan orsakas av något så enkelt som att arbetet blir för repetitivt. Går den bästa servicegivaren till charkdisken med tunga steg? Då bör du kanske föreslå att hen skiftar till ostdisken eller grönsaksavdelningen. Nya arbetsuppgifter livar upp hungern!

Kunskap inspirerar medarbetare – och kunder

Sally har flyttats till grönsaksavdelningen och är entusiastisk över att locka kunder med säsongsbetonade och smarriga grönsaker. Men ett problem uppstår: hennes kunskapsnivå är lika torr som ströbröd. Du märker att passionen hon har återfått börjar svalna, samtidigt som kvaliteten på kundmötet och försäljningssiffrorna störtdyker. Hjälp!

Lösningen är enkel: träna och boosta servicegivaren. Att briljera med kunskap och inspirera kunder är ett säkert kort för att återuppliva gnistan.

Lek förstärker sammanhållningen och arbetsglädjen

Vill du ha en trivsam arbetsplats med glada servicegivare? Se till att boosta snacket mellan medarbetare med hjälp av teambuildingaktiviteter. Eller varför inte förstärka sammanhållningen och proaktiviteten med hjälp av BoostaClick? Vi spenderar trots allt nästan en tredjedel av vårt vuxna liv på jobbet; så se till att arbetsdagarna präglas av säljglädje – tillsammans!

Att tappa gnistan är knappast ovanligt. Handen på hjärtat: vi har alla varit där. Men bara för att passionen går på sparlåga behöver det inte betyda att loppet är kört. Med hjälp av våra tips kan du få dina grymma medarbetare att komma ur den temporära dippen, återfå gnistan och leverera onormalt bra kundmöten som ger klirr i kassan!

Dela på sociala medier!