Så får du dina blåa, röda, gula och gröna medarbetare att ta försäljningsguld!

Vill du öka produktiviteten, kommunikationen och lagandan i ditt säljteam? Då är det viktigt att känna till vad som motiverar – och inte motiverar – dina enskilda medarbetare. Människor kommer i alla färger och former, så vi förstår om du tycker att det låter övermäktigt och tidskrävande att utföra djupgående personlighetsanalyser. Men ta det lugnt. Vi har ett knep: använd DISC och tänk i termer av blå, röd, gul och grön!

Varför pratar vi om färger?

Har du någonsin hört en person prata om en gul, grön, röd eller blå person? Då har hen sannolikt talat om DISC: personlighetstestet som tagit coachingvärlden med storm. Till skillnad från det klassiska Meyer-Briggstestet, kategoriserar DISC personlighetstyper utifrån det mest dominanta personlighetsdraget: stabil (grön), inflytelserik (gul), dominant (röd) eller konform (blå). Genom att förstå vilken morot som driver de olika personligheterna blir det lättare för dig som säljcoach att förstå hur du ska bemöta och boosta dina medarbetare!

Röd: “Det viktiga är att jag krossar mina säljmål”

En röd person kännetecknas av dominans. Detta tar sig i uttryck genom att personen är beslutsam, handlingskraftig och resultatinriktad. En röd medarbetare är därför lite mer fokuserad på målet, snarare än upplevelsen, vilket gör att han eller hon levererar utomordentliga resultat – men kan upplevas egocentrisk.

Eftersom röda människor tycker om att vara sin egen herre, kan de vara lite knepigare att coacha och vägleda; men det är knappast omöjligt. Som säljcoach är det viktigt att tänka på att en röd medarbetare vill nå målet snabbt, vilket gör att du bör fatta dig kort och fokusera på att diskutera förväntningar och mål.

Gul: ”Målet är att ha kul!”

Gula personlighetstyper lever enligt devisen: det viktiga är inte målet, det viktiga är att vi har kul på vägen dit. Som obotliga optimister, idésprutor och dedikerade lagspelare är de kämparna som håller lagandan på topp! Däremot kan deras relationsfokus och bortprioritering av resultat leda till att de är slarviga och obetänksamma.

Om du vill motivera en gul medarbetare är det viktigt att du anordnar många personalmöten, teambuildingaktiviteter och ger mycket bekräftande feedback. Även om en gul person kräver mycket förstärkande coaching är investeringen väl värd eftersom de sprider glädje, entusiasm och motivation i hela säljteamet.

Grön: “Vi klarar allt så länge vi är ett starkt team”

Har du en kollega som passar perfekt in på beskrivningen: empatisk, serviceminded och lojal? Då tillhör personen sannolikt personlighetskategorin grön. Dessa personer kännetecknas av att vara relationsinriktade människokännare som föredrar stabilitet över spontanitet, vilket gör att de upplevs som en trygg punkt snarare än en energisk frisk fläkt.

Vill du få en grön medarbetare att gå från bra till grym? Då kräver det att du ger kollegan tid och att du berömmer deras framsteg. Eftersom en grön människa dessutom har svårt att uttrycka sin åsikt, måste du lyssna väldigt noga för att komma underfund med vad personen verkligen tycker och tänker.

Blå: “Hur ser mina säljresultat ut?”

Är din kollega rationell, resultatinriktad och regelrätt? Då är personen sannolikt blå. Typiska personlighetsdrag inluderar att vara faktadriven, strukturerad och att ha ett knivskarpt öga för detaljer. Eftersom en blå person leds av rationellt underbyggda argument kan han eller hon dock upplevas som känslokall.

När du ska coacha en blå person är det viktigt att föra faktabaserade argument och att lyfta kvantitativa och mätbara prestationer och resultat: en blå person biter nämligen inte på känslor. Dessutom är det viktigt att du sätter upp tydliga ramar och regler för att en blå person ska kunna uppnå resultat – med bravur.

Vilken färg är bäst?

Svaret är: alla. Även om du kanske tänker att en sammansättning av gröna och gula lagspelare låter som det perfekta receptet för ett bra team är mångfald nyckeln till grymma säljare. En gul persons obetänksamhet kan kompletteras av en blå persons konsekvenstänkande och en grön persons strävande efter stabilitet kompletteras av en röd go getter.

Nu har vi gett dig verktygen och råvarorna för att lyckas coacha dina medarbetare utifrån deras behov och motivationshöjande faktorer. Så sätt igång: boosta dina servicegivare!

Dela på sociala medier!